Makkarakurssi - lähiruokaa, perinnettä ja varautumista

Tarkastelet mennyttä tapahtumaa.

Tule mukaan herkuttelemaan ja oppimaan perinteistä ruokakulttuuria Elotulien hengessä! 

Suomen luonnon päivänä, lauantaina 30.8., järjestämme Lainerannassa makkarakurssin, jossa sukelletaan kotimakkaran valmistuksen perinteisiin ja opitaan, kuinka tämä klassinen lähiruokatuote syntyy omissa käsissä. Makkaranvalmistus on osa suomalaista ruokaperinnettä ja mainio esimerkki siitä, miten lihaa on kautta aikojen hyödynnetty taloudellisesti, säilyttäen ja varastoiden – samalla myös varautuen tulevaan. 

Kurssilla kaikki pääsevät itse kokeilemaan makkaramassan valmistusta ja täyttämistä, ja lopuksi nautimme yhdessä oman käden jäljestä grillaamalla makkarat paikan päällä. Tämä käytännönläheinen kurssi tarjoaa uusia taitoja, yhdessä tekemisen iloa ja herkullisia hetkiä – juuri sopivasti ennen Elotulet-tapahtuman iltatunnelmaa. 

Tule kokemaan lähiruoan, perinteen ja varautumisen makuja – yhdessä tehden ja nauttien! 

Osallistumismaksu on 20 euroa. Kurssille otetaan vain 15 osallistujaa. Tilanne 24.8: kaksi paikkaa vielä jäljellä! Ilmoittaudu heti!  Ilmoittaudu tekstarilla 040 718 3799 tai jaana.joutsen@gmail.com.

Kurssi on osa Kylä haltuun – yhteisöllisyyttä ja varautumista kylissä -hanketta. Hanketta rahoittaa Ykkösakseli ry osana Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastoa. Lue lisää kurssista ProAgrian sivuilta.

Makkarakurssin jälkeen voi jäädä Lainerantaan saunomaan! Sauna avautuu kello 19.

Katso lisää täältä