Kyläyhdistyksen nimi muuttuu - kevätkokous hyväksyi sääntömuutoksen

23.4.2023

Heidi Grahn kertoi kevätkokouksessa ruukeista ja Orijärven kaivoksen historiasta.
Heidi Grahn kertoi kevätkokouksessa ruukeista ja Orijärven kaivoksen historiasta.

Kyläyhdistyksen nimi muuttuu. Hallituksen ehdotus nimenmuutoksesta hyväksyttiin kevätkokouksessa. Nimenmuutos tapahtuu sääntöjä muuttamalla.

Kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2022. 

Tilinpäätös osoitti ylijäämää 2544,78 euroa. Suurin syy ylijäämään olivat lahjoitukset ja pienkeräys, jotka tuottivat yhteensä 1520 euroa. Kaikkiaan varainhankinta viime vuonna oli onnistunutta, ja toisaalta kulut säilyivät kokonaisuutena maltillisina. Luonnollisesti sähkölaskuissa oli jo loppuvuodesta huikeaa nousua edelliseen vuoteen verrattuna.

Toimintakertomus kertasi kyläyhdistyksen toiminnan neljällä sivulla - toimintakertomus liitteenä.

Kyläyhdistyksen nimi muutetaan muotoon Kyläyhdistys Laineranta ry. Kaikkihan puhuvat Lainerannasta, ja kotisivutkin ovat jo muodossa www.laineranta.fi. Alunperin ajatuksena oli, että kyläyhdistyksen toimialuetta olisi entinen Tieksmäen koulupiiri eli kolme kylää: Hongisto, Tieksmäki ja Metola. Hongisto vain unohtui nimestä - eikä muutakaan siinä perustamisen kiireessä keksitty.

Uusi nimi tuntuu luontevalta. Mutta eipä unohdetan kyliäkään! Tämähän on nimenomaan kyläyhdistys, jonka toiminnan ja palvelujen ensisijaisena kohderyhmänä ovat kyläläiset lähellä. Mukaan mahtuvat myös ne, joilla on juuret kylillä ja Kiskossa, vapaa-ajan asukkaat ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tulemaan mukaan. Toiminta on avointa ja jokainen voi vaikuttaa siihen!

Kevätkokous hyväksyi myös toisen muutoksen sääntöihin. Jatkossa etäosallistuminen kokouksiin on mahdollista.

Sääntömuutoksen hyväksyminen vie aikansa patentti- ja rekisterihallituksessa. Palaamme asiaan, kun uusi nimi on virallinen!

 

Liitteet