Uusitaan sauna!

28.11.2022

Sauna kaipaa uudistamista.
Sauna kaipaa uudistamista.

Kyläyhdistys julkisti eilen rahankeräyksen, jossa pyydetään lahjoituksia saunan uusimiseen. Lahjoituksia kerätään kolmen kuukauden ajan.

Hyvä ystävä! 

 

20 vuotta kyläyhdistyksemme on toiminut Lainerannassa. Alussa oli vain ranta. Olemme rakentaneet tuvan ja saunan, grillikatoksen, puuvajan ja esiintymislavan. Olemme ruopanneet uimarannan kaksi kertaa ja uusineet laiturin. 

Rakentamiseen olemme hakeneet avustuksia. Työt olemme pääosin tehneet talkoilla. On sahattu, naulattu, ruuvattu, maalattu, muurattu ja trahteerattu. 

Saunan lauteilla on vuosien mittaan istunut kymmenen tuhatta saunojaa. Penkeillä ja pöydissä on erilaisissa tapahtumissa istunut karkeasti parituhatta vierasta. Kuinka monet makkarat on paistettu, kahvikupit täytetty – sitäpä ei uskalla edes arvioida! 

Tuota kun miettii, voi myhäillä tyytyväisenä. Vaan samaan aikaan saunan paneelit nokeentuvat, lauteiden laudat irtoavat ja kiukaan teräspelti on kohta palanut puhki!  

On aika uusia saunan löylyhuone! Uusitaan paneelit, valaistus ja ehkäpä kiuaskin – jos se kerran on vaarassa palaa puhki. Rakennetaan uudet tukevat lauteet. Kyllä sen jälkeen taas kelpaa saunoa! 

Haluatko sinä olla mukana? Haluatko, että Lainerannassa voi edelleen nauttia puusaunan lempeistä löylyistä? 

Keräämme rahaa luvan kanssa saunarojektiin. Tähtäin on keväässä 2023, jos kyläyhdistyksellä on rakentamiseen riittävästi varoja kassassa. On mahdollista, että lahjoitusvarojen lisäksi haemme myös avustuksia projektiin. 

Lahjoita sellainen summa, kuin hyväksi katsot. Jäsenmaksut – noin tuhat euroa vuosittain – eivät tähän projektiin riitä. Nyt tarvitaan kaikki mahdollinen tuki teiltä, hyvät kyläyhdistyksen jäsenet, kyläläiset, mökkiläiset ja muut ystävät!  

Tätä kirjoitettaessa emme tiedä vielä tarkasti saunarojektin kustannusarviota. Keräysluvalla saamme kerätä 5000 euroa. Jokainen sentti ja euro käytetään yhteiseksi hyväksi Lainerannassa! Kuten kaikki muutkin eurot, joita keräämme Lainerannan saunamaksuina ja tilavuokrina. 

Lahjoita seuraavasti:

 

Lahjoituksen saaja: Tieksmäki-Metola kyläyhdistys ry 

Saajan tilinumero: FI65 5152 0920 0126 50 

Saaja IBAN: OKOYFIHH 

Viitenumero: 20226 

Rahankeräyksen lupa: 

Lounais-Suomen poliisilaitos, keräysnumero RA/2022/1536, voimassa 27.11.2022 – 26.2.2023