Vielä haravointitalkoot lauantaina - sen jälkeen katseet kesään

3.5.2017

Kuohuviineihin perehtymässä naisten kyläillassa 8.4.
Kuohuviineihin perehtymässä naisten kyläillassa 8.4.
Jääveikkauksen tilasto - jäät lähtivät 11.4.
Jääveikkauksen tilasto - jäät lähtivät 11.4.
Räntäinen Naarjärvi 29.4.
Räntäinen Naarjärvi 29.4.
Takatalvea! Onneksi oli vielä talvirenkaat.
Takatalvea! Onneksi oli vielä talvirenkaat.

Lainerannassa järjestetään vielä haravointitalkoot tulevana lauantaina. Ohi on talviuinti, joka päättyi takatalvitunnelmissa viime lauantaina. Kevätkokous on sekin pidetty ja jäät lähteneet Naarjärvestä.

Huhtikuussa Lainerannassa on ehtinyt tapahtua paljonkin.

Sunnuntaina 2.4. pidimme kyläyhdistyksen kevätkokouksen. Pitkäniemen kesäasukas Kalle Virtanen kertoi Salon seudun vesiasioista. Kokouksessa oli väkeä kymmenkunta. Kokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Jos haluat tutustua yhdistyksen toimintaan viime vuonna, löydät toimintakertomuksen täältä.

Lauantaina 8.4. oli vuorossa naisten kyläilta. Tutustuimme ja maistelimme tällä kertaa kuohuviinejä ja shamppanjaa. Erittäin opettavaista, kun vappu ja kevään juhlat lähestyivät! Oppaana toimi Olli Turunen, jolle suuret kiitokset maistajaisten järjestelyistä. Nyt olemme tutustuneet punaviineihin, valkoviineihin ja kuohuviineihin. Mitähän seuraavaksi?

Vuoden alussa viritimme pienen jääveikkauksen. Arvaus maksoi kaksi euroa. Palkintoja lupailtiin, vaikkapa klapeja. Jäät lähtivät kovan tuulen ansiosta 11.4. Kukaan ei veikannut oikeaa päivää, mutta edellistä ja seuraavaa veikkasi kolme onnekasta. Sinikka Salmi, Maritta Korpela ja Marko Mäkinen saivat lähimmäksi osuneina mieleiset palkinnot.

Talviuinnin kausi päättyi lauantaina 29.4. Huhtikuun viimeiset lauantait eivät olleet mitään keväisen hempeitä sään puolesta vaan karkean talvisia, viimaisia ja sateisia. Viimeisenä lauantaina maa peittyi lumeen ja räntää satoi vaakasuorassa. Mutta saunassa oli reippaat 80 astetta ja hyvä tunnelma.

Kiitos kävijöille, kiitos kahvittelijoille ja ennen kaikkea kiitos lämmittäjille! Puusaunan lämmitys vie talviaikaan puolitoista tuntia. Siinä sivussa sai joskus tehdä lumitöitä ja hakata avantoa auki. Kahvi on keitettävä ja järjestettävä kahvileipää. Se on aikamoinen siivu lauantain tunneista, jonka lämmittäjät ovat talkoita tehneet!

Nyt tulevana lauantaina 6.5. haravoimme ja siistimme rantaa.  Talkoot alkavat kello 13 kestänevät muutaman tunnin. Ottakaa omat haravat mukaan! Kyläyhdistys tarjoaa kahvit ja makkarat. Lisäksi saamme paikalle maisemasuunnittelija Katri Salmisen ProAgriasta. Pohdimme yhdessä, miten voisimme vielä komistaa rantaa. Meillä on uusi laituri, uusi rantahiekka ja upea maisema. Mitä muuta voisimme vielä tehdä? Tervetuloa mukaan!

Kesän kausi alkaa lauantaina 10.6. Avoimet kylät -tapahtumalla. Lämmitämme saunan kello 15 - 18 ja siinä sivussa on muutakin puuhaa ja tarjottavaa. Palataan kesän ohjelmaan myöhemmin toukokuussa!