Vuoden vaihteessa tapahtunutta ja tapahtuvaa

30.12.2015

Kalevi Kaverisen jouluinen puhe
Kalevi Kaverisen jouluinen puhe
Juhlan päätteeksi kahvit
Juhlan päätteeksi kahvit

Joulukuun puolivälissä Lainerannassa vietettiin vielä joulujuhlaa ja viimeinen vuoden 2015 talvisauna jatkoi iltaa pikkujoulujen merkeissä. Vuoden 2016 ensimmäinen talvisauna on heti lauantaina 2.1.

Moneskohan joulujuhla mahtoi olla sunnuntaina 13.12. Lainerannassa?

Lähes alusta alkaen kyläyhdistys on viettänyt joulujuhlaa puurojuhlien, joululounaan tai jouluglögien merkeissä. Alkuaikoina joulupukkikin vieraili ja toi lahjoja. Sitten keksittiin bingo, ja siitä on muodostunut joulujuhlien perinne.

Toinen juhlaperinne on Kalevi Kaverisen jouluinen puhe, jonka aiheet ovat vaihdelleet joulun perinteiden taustoittamisesta joululauluihin. Tänä vuonna Kalevi puhui mm. Sibeliuksen joululauluista.

Joskus jouluruoka on tilattu valmiina, mutta useimmiten kyläläiset ovat venyneet valmistamaan tarjottavan itse talkoilla. Eikä se tarjottava ole hävinnyt valmiina ostetulle, ei ollenkaan. Vaikka kyseessä on joululounas, ruokalistalla on usein ollut muuta kuin kinkkua tai laatikoita. Emme ole halunneet varastaa joulun makunautintoja jokaisen omasta joulupöydästä.

Tänä vuonna tarjottiin mm. graavilohta, tillisilakkaa, kylmää sitruunaista porsaanfilettä, lihapullia, hedelmäistä salaattia ja saaristolaisleipää. Perunat ja kananmunat saimme lahjoituksena.

Joululounaalle osallistui 26 vierasta. Puheenjohtaja Jaana Joutsen kertoi puheessaan, että Lainerannassa on ollut vuoden aikana 51 tapahtumaa, joihin kyläläisillä ja jäsenillä on ollut mahdollisuus osallistua: saunat, erilaiset illat, juhlat ja  talkoot. Sen päälle tulevat vielä ompeluseura ja tilavuokraus.

Lauantaina 19.12. talvisauna jatkui pikkujoulujen merkeissä. Saimme tupaan harvinaisen esityksen: kiskolaiset tiernapojat. Taas oli pöytä koreana, tällä kertaa nyyttikestien muodossa. Savulohta, valkosipuliperunoita, salaattia - saimme nauttia runsaasta tarjoilusta. Ohjelmassa oli jouluaiheinen tietovisa, jossa oli 24 kysymystä. Kolme parhainta tulosta palkittiin suklaalla.

Vuosi on nyt lopuillaan, ja uusi vuosi 2016 syntymässä. Aloitamme sen mitenkäs muutoin kuin saunomalla lauantaina 2.1. kello 15 - 18. Pakkaset ovat jäädyttäneet Naarjärven, joten ehkäpä lauantaina päästään ihan oikeaan avantoon uimaan! Tervetuloa!

Kyläyhdistys toivottaa Hyvää Uutta Vuotta 2016!