Vietimme Elotulia 3.8.

2.9.2013

Juice alias Sami Vuori.
Juice alias Sami Vuori.
Yleisöä oli arviolta 120.
Yleisöä oli arviolta 120.
Hannu Leskinen kertoo kuvaelmassa Lakinlipantiestä.
Hannu Leskinen kertoo kuvaelmassa Lakinlipantiestä.
Kyltit koristivat rantaa.
Kyltit koristivat rantaa.

Ohjelmassa oli kuvaelma, laulua ja soittoa. Ilma oli ihana ja vieraita toista sataa.

Vietimme Elotulia kauniissa kesäsäässä lauantaina 3.8. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Joutsen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi talkoiden merkityksestä ja haasteista kylätoiminnassa. Imitaattori-laulaja Sami Vuori esitti viime vuosikymmenten laulajia vaihtaen välillä sopivaa hiuskuontaloa tai hattua. Viimeisin Pekko Aikamiespoika oli hahmojen huipennus.

Väliajan jälkeen kyläläiset esittivät kuvaelman Näin meil enne - tarinoita teist ja mäist. Kerroimme,  mistä muutamat tiennimet ovat saaneet nimensä. Tieksmäentietä ei tosin tiedä kukaan - niinhän se sanotaan, "tieks mä en tie". Pommitiellä taas on räjäytelty kalliota tien alta. Kuvaelmassa miehet istuivat lauteilla ja heittivät löylyä, kunnes pamahti. Ihan oikeasti. Helanteri ilmestyi paikalle naama mustana. Aprillikiventiellä tyttö aprillasi poikaa, vai miten päin se juttu menikään. Mäkiä kylien alueella on paljon, ja niillä on hauskoja nimiä: Äijämäki, Ämmämäki, Onnenahde ja Nimetönmäki. Taalinahteessa pojilla oli hyppyrimäki. Hangasmäen alle taas putosi sota-aikaan pommi, joka säikäytti pahoin kyläläiset.

Elotulien kuvaelmat ovat aina perustuneet kyläläisten muisteluihin. Katsojista moni tunsi tarinat, mutta monelle ne olivat uusiakin. Kuvaelmat on hauska tapa tehdä kylien historiaa eläväksi!

Kuvaelman jälkeen Jorma Saaristo soitti haitaria. Lopuksi arvoimme runsaasti palkintoja, joita kyläläiset ja yritykset olivat meille lahjoittaneet. Juhlat juonsi Pekka Salomaa. Laineranta oli koristeltu kuvaelman aiheen mukaisesti tienviitoin.

Elotulilla oli esillä Nina Santasaaren ottamia valokuvia kyliemme teistä. Ne piti arvata. Kilpailu taisi olla vaikeakin, koska vain kahdeksan uskalsi jättää vastauksen. Neljä vastaajista arvasi kuitenkin kaikki tiet oikein.

Elotulet ovat kyläyhdistyksen kesän huipennus, joka vaatii paljon työtä ja talkoohenkeä. Voimme olla ylpeitä, että jälleen kerran järjestimme hauskat juhlat! Noin 30 osallistui Elotulien järjesteluihin eri tavoin. Vieraita oli arvion mukaan 120.