Ahvenia ja rosvopaistia

24.7.2013

Pulskin ahven.
Pulskin ahven.
Onkimiehet veivät ahvenet kotiin ja kertoivat fileoivansa ja paistavansa ne!
Onkimiehet veivät ahvenet kotiin ja kertoivat fileoivansa ja paistavansa ne!
Rosvopaistia nostetaan kuopasta.
Rosvopaistia nostetaan kuopasta.

Onkiretkelle osallistuneet pojat saivat komeita ahvenia. Rosvopaistin kypsyttely rannassa onnistui upeasti - kolmisenkymmentä vierasti maisteli lammasta ja possua.

Taas on tapahtunut Lainerannassa! Kaksi poikaa tuli innokkaana onkimaan keskiviikkona 10.7. retkelle. Sää oli kelvollinen ja saalista tuli. Todisteena kuvan pulska ahven.

Perjantaina 19.7. rannassa alkoi jo ennen puoltapäivää valmistelut rosvopaistin kypsentämiseen. Tai olihan paistit jo marinoitu viikon alussa, ja niitä oli käännelty päivittäin. Aluksi tiilet pohjalle, nuotiota päällä pari tuntia ja sitten huolellisesti käärityt paistit kypsymään. Paistit muhivat tuulessa ja sateessa nelisen tuntia.

Kuuden maissa saapuivat vieraat. Meitä oli kolmisenkymmentä maistelemassa mureaa ja pehmeää lammasta ja possua. Pöydässä oli myös uusia perunoita, silliä ja salaatteja. Kokki sai kehuja runsaasti, ja vadit tyhjenivät.

Illan aikana saimme kuulla haitarinsoittoa ja pohdimme vanhojen esineiden nimiä.

Kovasta tuulesta huolimatta tuvassa oli lämmin ja hauska tunnelma. Suuret kiitokset Tatu Lahtelalle ja muille apureille koko päivän työstä!